(Flora Brovina)

:
andimecaj.webs.com/poezishqipe.htm

FLORA BROVINA

 

 

Flora Brovina u lind më 30 shtator 1949 në Skenderaj. Studimet në Fakultetin e Mjekësisë i mbaroi po në Prishtinë. ka botuar disa vëllime me poezi: Vërma emrin tim (1973), Bimë e zë (1979), Luleborë (1988), Mat e çmat (1995) dhe Thirrje e Kosovë (1999, në kohën kur ajo ishte në burgun e Pozharevacit në Serbi).

Në vitin 1999, në një kohë kur fati i Flora Brovinës pas arrestimit ishte i panjohur, ajo mori Çmimin Tucholsky për vitin 1999 in absentia nga PEN Klubi Suedez. 

 1
eXTReMe Tracker